Мениджърите на Черноморски холдинг“ АД - Бургас предлагат промени в 

...
Мениджърите на Черноморски холдинг“ АД - Бургас предлагат промени в 
Коментари Харесай

Черноморски холдинг ще увеличава капитала си до 25 млн. лева

Мениджърите на „ Черноморски холдинг “ АД - Бургас оферират промени в  устава, свързани с нарастването на капитала на сдружението. Те ще бъдат гласувани от изключителното общо заседание, което е планувано за 23 септември. 

Предлага се допълнение на чл.10, ал.1 от устава, съгласно което съветът на шефовете ще има право да взема решение за увеличение на капитала на сдружението до постигане на общ номинален размер от 25 000 000 лв. посредством издаване на нови елементарни и/или привилегировани акции в период до пет години, считано от момента на вписването на това изменение в устава в Търговския указател.

В началото на август Комисията за финансов контрол утвърди проспект за първично обществено предложение на емисия акции, която ще бъде издадена от " Черноморски холдинг ". Тя е в размер до 1 000 000 броя елементарни, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 4 лв. и емисионна стойност 21 лв. всяка една и е в резултат на нарастване на капитала на сдружението. Регулаторът вписа тази емисия, в развой на издаване, в регистъра на обществените сдружения и други емитенти на скъпи бумаги, воден от Комисията за финансов контрол.

В резултат на тази процедура капиталът на някогашния приватизационен фонд ще бъде повишен от 9 156 588 лв. на 13 156 588 лв. разпределен в 3 289 147 акции по 4 лв. всяка.

Предлаганите акции от нарастването на капитала се издават с решение на съвета на шефовете на „ Черноморски холдинг ”, взето на съвещание, извършено на 7 юни. 

Подписката за издаване на новата емисия се смята за сполучлива, надлежно капиталът ще бъде повишен, единствено в случай че бъдат записани и платени минимум 500 000 броя от предлаганите акции с номинална стойност 4 лв. и емисионна стойност 21 лв. всяка, в който случай капиталът на сдружението ще бъде повишен единствено със цената на записаните акции. 

Основната активност на сдружение включва: осъществяване на лична индустриална и комерсиална активност, придобиване, ръководство, оценка и продажба на участия в български и задгранични сдружения, придобиване, оценка и продажба на патенти, подчинение на лицензии за прилагане на патенти на сдружения, в които холдинговото сдружение взе участие, финансиране на сдружения, в които холдинговото сдружение взе участие.

Служебният аукцион на БФБ за продажба на неупражнените права по тези нови бумаги от нарастването на капитала ще се организира на 29 август.  Началната дата за записване на нови акции от вложителите, които са придобили права на служебния аукцион, е 31 август. Процедурата, дружно със възнаграждение на новите акции, завършва на 12 септември. 

Графикът на предлагането на „ Черноморски холдинг “ планува началото на търговията с новите акции на БФБ да стартира на 10 октомври. 

Към момента тримата членове на съвета на шефовете не имат акции от сдружението, което ръководят. 

" Черноморски холдинг " има дялово присъединяване в три сдружения. В " Нефтохим-инвест финанс " АД, което прави финансови и капиталови услуги, има 99.99% от капитала. Холдингът управлява и 100% от от акциите с право на глас в " Добруджанска петролна компания " ЕАД, която се занимава с търговия с петролни артикули. Бившият приватизационен фонд е едноличен притежател и в " Логистичен парк-Бургас " ЕООД, който построява, ръководи и развива логистични и индустриални зони, като също по този начин отдава чартърен и/или продава дълготрайни активи. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР